Antallet af kontaktløse transaktioner er steget væsentligt siden 2015

19-05-2016

Nye tal fra Nets viser, at der i april måned blev foretaget 3,8 mio. kontaktløse transaktioner. Det er en stigning på 34% i forhold til marts måned. Stigningen i antal kontaktløse transaktioner vil fortsætte i forbindelse med, at der bliver udstedt flere og flere kontaktløse kort. Antallet af kontaktløse Dankort er nu oppe på 1,8 mio., og Nets forventer, at der vil være udstedt over 3 mio. kontaktløse Dankort inden årets udgang.

I Danmark var Verifone de første til at understøtte kontaktløs betalinger på betalingsterminaler. I første omgang var det de nye MasterCard og Visa kort, der fik en kontaktløs chip (NFC chip), mens de første kontaktløse Dankort først blev introduceret efterfølgende.

Verifone understøttede de kontaktløse kort fra begyndelsen, da NFC muligheden er en vigtig mulighed for vores kunder.

En NFC betaling foregår ved at holde kortet op til betalingsterminalen, så der er ikke behov for, at indsætte kortet i terminalen. Derudover skal NFC-betalinger på under 200 kr. ikke valideres med en PIN kode. Derfor er kontaktløse betalinger langt hurtigere end de traditionelle betalinger.

Vi har løbende fulgt med i udviklingen af kontaktløse betalinger blandt vores kunder, og vi kan se en klar stigning i løbet af de seneste måneder. I 2015 var der kun 2% af de transaktioner, der blev foretaget på Verifone terminaler, der var kontaktløse. Denne andel er steget støt siden og udgjorde 6% af transaktionerne i marts 2016 – op fra 5% i februar 2016.

NFC udvikling

* Antallet af transaktioner er beregnet ud fra et repræsentativ udsnit af antal transaktioner på Verifone NFC-understøttede terminaler i det danske marked.

Ældre terminaler eller terminaler med ældre software understøtter ikke NFC betalinger. Alle terminaler du kan købe af Verifone understøtter denne mulighed. Hvis du er i tvivl om din terminal har denne mulighed, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice via Contact eller på 44 53 75 00