Nye EU-regler vedr. betaling med co-brandede kort

09-06-2016

Fra den 9. juni 2016 træder der nye EU-regler i kraft vedr. bestemmelser om valg af betalingsapplikation på co-brandede kort - f.eks. valget mellem at betale med Visa eller Dankort på et Visa/Dankort, eller valget mellem debit eller kredit, hvis kortet understøtter det. Denne nye regel kaldes i fagsprog MIF (Multilateral Interchange Fees).

Nets fortolker de nye regler sådan, at forretninger skal have mulighed for at bestemme, hvilken betalingsapplikation der som udgangspunkt skal anvendes ved en betaling. Hvis butikken vælger at benytte denne mulighed, skal kortholderen dog have mulig for at træffe det endelige valg. Desuden fortolker Nets det således, at hvor det ikke er teknisk muligt at give kortholderen denne valgmulighed, så er der ikke krav herom. 

Nets har arbejdet på en løsning for det danske marked og for PSAM terminaler, og denne løsning indebærer, at kortholder hver gang de bruger et Visa/Dankort vil blive spurgt, om de ønsker at betale med Visa- eller Dankort delen.

Det du skal være opmærksom på:

  • Det gælder kun for nye chip-kort med kontaktløs chip
  • Det understøttes kun med den nyeste PSAM version (version 9.xx eller højere)
  • ALLE terminaler under et forretningsnummer skal have det aktivt – dvs. man kan ikke have en terminal i butikken, der har MIF slået til, mens en anden terminal ikke har det.
  • MIF er ikke muligt, hvis betalingen sker som kontaktløs betaling
  • Det er butikken, der skal give forbrugeren muligheden, ikke terminalleverandøren

Du kan eventuelt læse mere om MIF i dokumentet fra Nets, som du kan downloade i menuen i toppen af denne side.